extra vierge olijfolie

Wat Finca Duernas olijfolie zo bijzonder maakt:

Natuurlijk en onbewerkt

Onze extra vierge olijfolie is het natuurlijke sap van de olijf, zonder enige bewerking. 

Al onze olijfolie is gegarandeerd vrij van pesticiden en herbiciden. De meeste zijn voorzien van het biologisch certificaat. Meer weten over hoe wij werken? Lees hier verder.

Verrijkt je gerechten

De 4 verschillende soorten olijfolie verrijken je gerechten met nieuwe smaken en aroma’s. 

Een welkom voordeel naast alle gezonde eigenschappen! 

Beschermt je hart

Polyfenolen in olijfolie dragen bij aan de bescherming van je de bloedvetten tegen oxidatieve stress.

Een inname van twee eetlepels (20g) per dag is al voldoende. 

Onze olijfolie bevat tot 3 -5 keer de hoeveelheid aan specifieke polyfenolen dan wat minimaal vereist is (5mg per 20 gr) voor het voeren van deze claim.

Geschikt voor elke bereiding

Al onze olijfolie is ook geschikt om te verhitten. Ze behouden hun gezonde eigenschappen. Het spat niet en legt een dunnen film om de ingrediënten. Zo worden de vitaminen en mineralen goed bewaard!

 

Lekker!

Finca Duernas extra vierge olijfolie smaakt niet naar olie. Gelukkig maar! 

Proef en ruik een rijk palet aan geuren en smaken. 

Ontdek amandel, banaan, tomaat, appel en tal van andere geuren en smaken. 

Praktisch en mooi

De felgekleurde flesjes ‘Oleum’ zijn een sierraad op het aanrecht.

Al onze flessen zijn ook praktisch vanwege de speciale doseer dop. Zo voorkom je dat je ongewenst teveel olie gebruikt.

 

Olijfolie.
Ik zweer er bij.
Smaakvol en gezond.
Ik wil niet anders meer dan Finca Duernas

Laurens ten Dam - LiveSlowRideFast - Chef everything - ex prof wielrenner

Alles voor de beste olijfolie

Finca Duernas uit Córdoba volgt een proces van telen, oogsten en verwerken van olijven om – jaar na jaar – de beste extra vierge olijfolie te produceren die er op de markt is. 

Het belangrijkste doel van Finca Duernas is om hun bomen te verleiden tot het leveren van de beste opbrengst aan gezonde olijven. Om dit doel te bereiken, wordt er veel moeite gedaan om de bomen en de bodem in de best mogelijke conditie te houden. Uit zorg voor hun product en voor het milieu blijven de bodems van Finca Duernas bedekt met geselecteerde gewassen. Dit helpt erosie te voorkomen. Iets dat een groot probleem kan zijn in niet-biologisch beheerde boomgaarden. Daarbij levert een kudde schapen een royale voorraad natuurlijke meststoffen.

Duurzaamheid

Olijfgaarden kunnen een netto CO -binder zijn. Als ze goed worden beheerd, zijn ze een effectief wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Olijfbomen zijn voorbestemd om CO2 uit de lucht te halen en gedurende honderden jaren te bewaren. Gezonde bodems bevatten veel organisch materiaal, wat helpt meer water vast te houden. Dit is de meest effectieve manier om CO2 in het land op te slaan. Ook vanuit dit perspectief zijn de eigenaren van Duernas een voorbeeld. Ze werken op een moderne circulaire en generatieve wijze. Droog afval uit het productieproces wordt teruggevoerd in de olijfgaarden en elk jaar wordt meer van hun extra vierge olijfolie biologisch gecertificeerd. Biologisch geproduceerde extra vierge olijfolie is beter voor de gezondheid en het milieu: biologisch onderhouden gronden kunnen tot 80 procent meer CO2 vasthouden en opslaan.

Dit familiebedrijf is geworteld in oude tradities, maar heeft tegelijkertijd de focus op kwaliteit, gezondheid en zorg voor hun werknemers. 

Dit is ware duurzaamheid.

 

Perfect goud olijfolie, hoe doen we dat?

Single estate

Biologische landbouw

Bomvol antioxidanten

Meer weten over hoe we onze olijfolie maken?

Lees verder over Perfect Goud

olijfolie voor sporters

Finca Duernas olijfolie in je zaak of winkel

Deze website is speciaal gemaakt voor particulieren. Mocht je een delicatessenwinkel of restaurant hebben en interesse hebben in onze olijfolie, kijk dan op onze site voor B2B: Saborpuro.