200 jaar

geschiedenis van de familie Serrano- Lopez

olijfboom op finca duernas

Finca Duernas olijfolie: een lange geschiedenis

Het verhaal van Finca Duernas extra vierge olijfolie is het verhaal van de familie Serrano-Lopez. Hun geschiedenis op Finca Duernas beslaat meer dan 200 jaar. Gedurende al deze tijd is onze familie verbonden geweest aan de olijfboomgaard. 

De huidige generatie heeft zich volledig gecommitteerd aan het duurzame beheer van de gronden. En het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Iets wat schil afsteekt in een wereld die gedomineerd wordt door het maximaliseren van volume en rendement.

Het is nog maar ruim 10 jaar geleden dat zij hun eigen ‘olijfoliemolen’ bouwden. Zij bouwden het in het hart van het landgoed. Ze doen er alles voor om de best mogelijke olijfolie te maken van alleen haar eigen olijven. Werken met respect voor de natuur en een duurzaam beheer is vanzelfsprekend en is bekroond met een biologisch certificaat.

We vertellen meer over hun werkwijze op deze pagina. 

Uiteindelijk gaat het om de olijfolie. Het resultaat is een extra vierge olijfolie van hoge gastronomische en technisch kwaliteit, gegarandeerd vrij van elk spoor van landbouwgif. De olijfolie kan je terugvinden over de hele wereld, inclusief de V.S., Japan, Denemarken, V.K. en China.

4 jaar

partner van Team DSM

Giro 2017 Tom Dumoulin

Partner van Team DSM sinds 2017

Begin 2017 kregen we het verzoek van het professionele UCI wielerteam Team Sunweb (nu Team DSM) of we met hen zouden willen samenwerken. Laurens ten Dam had onze olijfolie ontdekt in de winkel van de innovatieve speltbakker De Bisschopsmolen in Maastricht. Vervolgens heeft hij deze olie geïntroduceerd bij de voedingsdeskundige van zijn team destijds, Team Sunweb. Sindsdien werken we structureel samen met de voedingsdeskundigen en sporters van Team DSM. 

De voedingsdeskundigen zijn enthousiast over de positieve eigenschappen ten aanzien van de gezondheid en het hoge gehalte aan antioxidanten. 

De wielrenners zijn erg blij met de lekker smaken en geuren die onze olijfolie aan hun voeding geeft. Laurens ten Dam geniet er nog steeds elke dag van. 

En zo schrijven we geschiednis als olijfolie in de professionele sportwereld.

Keep challenging

Het leitmotiv van Team DSM blijft ‘Keep Challenging’. En net als hen zoeken ook wij altijd naar manieren waarop we onze processen en producten verder kunnen verbeteren. 

Dit resulteert erin dat onze olijfolie elke oogst hogere niveaus van antioxidanten bereikt.

En er zijn telkens meer (professionele) sporters die onze olijfolie hebben leren kennen en er bewust voor kiezen deze te gebruiken in hun dagelijks dieet. 

Team DSM

Recepten voor sporters

Regelmatig deelt Team Sunweb recepten van gerechten die de prof wielrenners gebruiken.
Laat je inspireren, want ze zijn ook gewoon lekker!
9 jaar

in Nederland en België

Sinds 2012 is Finca Duernas olijfolie verkrijgbaar in Nederland en België

Finca Duernas olijfolie heeft inmiddels een geschiedenis van bijna 10 jaar in Nederland en Belgie. Al sinds 2012 is de extra vierge olijfolie hier te vinden bij diverse lekkere winkels.  Ook staan de flesjes op tafel en in de keuken bij een aantal heerlijke restaurants. 

Wat opvallend is, is dat vele van deze zaken al jaren vaste klant en ambassadeur zijn van onze olijfolie! Zo werken we samen met De Eyserhalte voor het verzenden van onze webshoporders. 

 

2000 jaar

olijfbomen op
Finca Duernas

De olijfolie van Caesar zelf

 

Finca Duernas is gelegen in de provincie Cordoba in Andalucia (Spanje).

Haar geschiedenis met de olijfbomen gaat meer dan 2 duizend jaar terug! Deze streek was namelijk al beroemd om haar olijfolie in de Romeinse tijd. En nu is gebleken dat juist de olijfolie van de landerijen waar nu Finca Duernas gelegen is, werd geselecteerd voor de persoonlijke consumptie van Caesar.

Daarom is Legio X olijfolie vernoemd naar het tiende legioen van Caesar. 

Duernas oleum olijfolie

Kies nu voor onze extra vierge olijfolie