alleen extra vierge olijfolie van topkwaliteit

Gratis verzending vanaf  50,00

tips voor gebruik

Koude bereidingen

Voel je vrij en uitgedaagd zelf te ontdekken welke verschillende  smaken de Oleum Arbequina en de Oleum Picual toevoegen aan je gerecht. 

Neem bijvoorbeeld een tomaat, snijdt deze in plakjes en besprenkel de ene helft met Oleum Arbequina en de andere met Oleum Picual

Hetzelfde geldt voor het afmaken van vele gerechten, denk aan pasta, soepen en zelfs rijstgerechten.

Maar er zijn ook bijzondere combinaties, die je zeker een keer moet proberen, zoals sinaasappelschijfjes besprenkeld met wat gehakte amandelen en Oleum arbequina. Of zelf wat Oleum Picual in je ontbijtbowl met yoghurt of havermout. 

Hebben we je zo een paar ideeën gegeven? Probeer zelf en ontdek nieuwe favoriete combinaties!

Warme bereidingen

Onze extra vierge olijfolie is ook de beste keuze voor warme bereidingen: sauteren (zachtjes bakken), bakken, frituren, konfijten in de oven, noem maar op! 

De beste keuze voor warme bereidingen is Duernas Cuisine. Deze olijfolie is prima bestand tegen hogere temperaturen en het meest geëigende vanwege de prijsstelling. 

Ook de Oleum Picual is prima bestand tegen verhitting en dus technisch een goede keuze. 

Besprenkel bijvoorbeeld de bakplaat met wat Duernas Cuisine, snijdt vervolgens diverse groenten en (zoete) aardappel in stukjes en verdeel deze over de plaat. Bestrooi met een beetje zout en peper en besprenkel met nog wat Duernas Cuisine. Bak in de oven op ca. 180-200ºC gedurende 20″. Check of alles gaar is.  Bestrooi de laatste 5″ eventueel met een beetje geraspte parmezaan en bak het af. Smullen maar!

Je frituurt de heerlijkste gerechten op verantwoorde manier met Duernas Cuisine. Maximaal te verwarmen tot 200ºC. Wat overigens niet nodig is om heerlijk krokant en niet vet te frituren. Zet daarvoor de temperatuur op maximaal 180ºC.  

Tips voor het gebruik van onze olijfolie