0 jaar
familie Serrano - Lopez

Een lange traditie

De geschiedenis van de familie Serrano-Lopez op Finca Duernas beslaat inmiddels ook al meer dan 200 jaar. Gedurende al deze tijd is onze familie verbonden geweest aan de olijfboomgaard. 

De huidige generatie, die aan het roer staat van Finca Duernas, heeft zich er volledig aan gecommitteerd om de gronden en het fruit (olijven zijn immers de vruchten van de olijfboom) tot de hoogst mogelijke kwaliteit te ontwikkelen. Iets wat schil afsteekt in een wereld die gedomineerd wordt door het maximaliseren van volume en rendement.

Het is nog maar ruim 10 jaar geleden dat we onze eigen ‘olijfoliemolen’ hebben gebouwd, in het hart van het landgoed. Sindsdien is onze werkwijze er geheel op gericht om de best mogelijke olijfolie te maken van onze eigen olijven. Het resultaat is een extra vierge olijfolie van hoge gastronomische en technisch kwaliteit, die we mogen leveren aan klanten over de hele wereld, inclusief de V.S., Japan, Denemarken, V.K. en China.

0 jaar
Partner van Team Sunweb
Giro 2017 Tom Dumoulin

Partner van Team Sunweb sinds 2017

Begin 2017 kregen we het verzoek van het professionele UCI wielerteam Team Sunweb of we met hen zouden willen samenwerken. Laurens ten Dam had onze olijfolie ontdekt in de winkel van de innovatieve speltbakker De Bisschopsmolen in Maastricht en had het product geïntroduceerd bij de voedingsdeskundige van zijn team, Team Sunweb. Sindsdien werken we structureel samen met de voedingsdeskundigen en sporters van Team Sunweb. De voedingsdeskundigen zijn enthousiast over de positieve eigenschappen ten aanzien van de gezondheid en het hoge gehalte aan anti-oxidanten. De wielrenners zijn erg blij met de lekker smaken en geuren die onze olijfolie aan hun voeding geeft. En zo zijn we in de professionele sportwereld gekomen.

Keep challenging

Het leitmotiv van Team Sunweb is ‘Keep Challenging’. En net als Team Sunweb zoeken ook wij altijd naar manieren waarop we onze processen en producten verder kunnen verbeteren. Dit resulteert erin dat onze olijfolie met elke oogst hogere niveaus van anti-oxidanten bereikt.

En er zijn telkens meer (professionele) sporters die onze olijfolie hebben leren kennen en er bewust voor kiezen deze te gebruiken in hun dagelijks dieet

partner tennis academie

olijfolie

Lisa Nijbroek -
nutrition expert Team Sunweb

Recepten voor sporters

Regelmatig deelt Team Sunweb recepten van gerechten die de prof wielrenners gebruiken.
Laat je inspireren, want ze zijn ook gewoon lekker!
0 jaar
in Nederland en België

In Nederland en België sinds 2012

Al sinds 2012 is de extra vierge olijfolie van Finca Duernas in Nederland en Belgie te vinden bij diverse lekkere winkels. 
Ook staan de flesjes op tafel en in de keuken bij een aantal heerlijke restaurants. 

Wat opvallend is, is dat vele van deze zaken al jaren vaste klant en ambassadeur zijn van onze olijfolie! 

 

0 jaar
olijfbomen

De olijfolie van Caesar zelf

Finca Duernas is gelegen in de provincie Cordoba in Andalucia (Spanje).

Onze geschiedenis met de olijfbomen gaat meer dan 2 duizend jaar terug! Onze streek was namelijk al beroemd om haar olijfolie in de Romeinse tijd. En nu is gebleken dat juist de olijfolie van de landerijen waar nu Finca Duernas gelegen is, werd geselecteerd voor de persoonlijke consumptie van Caesar.

De Legio X olijfolie is om deze reden vernoemd naar het tiende legioen van Caesar. 

Chat openen